atentie!

Aceasta pagina la moment nu este accesibila! Pentru mai multe detalii - contactatine!


+ (373) 6-8888-514 [email protected]
str. Melestiu 20/5 et. 4, Chisinau

Educatia financiara: cum sa pasesti peste cheltuielile invizibile?


 
 
   Astazi, tot mai des auzim notiunea de cheltuiala invizibila, dar nu toti inteleg esenta ei. 
 
 
   Cum spun specialistii, cheltuielile invizibile sint acele cheltuieli de care iti dai seama numai la sfarsti de luna, atunci cind faci calcule din bugetul ramas. Cel mai des se intimpla sa iti dai seama de aceste cheltuieli, dar fie din lipsa de timp, fie din alte motive, le repeti regulat. 
 
 
   Mai jos gaseste citeva sfaturi despre cum sa fii mai calculat cu banii tai!
 
 
   #1. Iti este util lucru pe care il cumperi?
 
 
   Incepem chibzuiala cu faptul ca ar fi bine sa-ti adresezi intrebarea, despre necesitatea cumpararii unui sau altui obiect sau serviciu. Foarte des se intimpla, ca pe fon emotional sa cumperi anumite lucruri, care mai apoi nu isi au intrebuintare in casa ta. 
 
 
   Daca intelegi ca nu ai nevoie de un obiect sau altul, atunci te sfatuim sa organizezi felul in care cheltui in asa mod ca sa fii fericit si sa-ti ajunga resurse financiare pina la sfarsitul lunii.
 
 
   Mereu sint si alte solutii, asa cum ar fi un credit pana la salariu. In Moldova, intinderea companiilor care presteaza astfel de servicii este destul de mare. Deaceea examinati atent toate avantajele, dezavantajele si rezolvati problemele aparute. 
 
 
   #2. Nu ezita sa verifici inca o data!
 
 
   Pentru a evita situatia de aparitie a unor cheltuieli duble, verifica de doua ori ceea ce cumperi. Analizeaza toate aspectele, instructiunile, care iti vorbesc despre calitatea si caracteristicile produsului.
 
 
   Pentru inlaturarea cheltuielilor nedorite, analizeaza si intretinerea produsului cumparat.
 
 
   De exemplu daca cumperi o masina la mana a doua, trebuie sa fii gata ca masina are o uzura de timp, care iti poate aduce cheltuieli masive. In asa caz alegi sau sa mergi cu ea de fiecare data la service sau recurgi la un credit rapid si alegi o masina cu un randament mai bun. 
 
 
   #3. Banii iubesc o abordare inteligenta!
 
 
   Posibil va-ti convins deja ca, tot ce este ieftin, te poate costa mai scump ulterior.
 
 
  Daca planificati sa faceti o cumparatura mai mare pentru casa dumneavoastra, de exemplu, un frigider. Sunteti deacord, ca acesta nu este pentru un an sau doi, ci pentru un termen mai indelungat.
 
 
   Deaceea specialistii recomanda, alegerea unui produs cu o mai mare perioada de exploatare, de la producatori de incredere, care si-au facut un nume pe piata prin calitatea produselor. 
 
 
   In asa caz, in ajutor iti vine un imprumut fara garantii, care te va ajuta sa-ti cumperi produsul care iti este mai mult pe plac.
 
 
 
   Inca o solutie pentru educatia financiara, este instalarea in telefon a unei aplicatii mobile, care te va ajuta sa gestionezi bugetul tau lunar. In asa mod te vei invata sa fii mai atent cu banii. 
 
 
   Ban Credit va vine in ajutor in situatiile cind aveti nevoie de un imprumut rapid in Chisinau si in toata Moldova.